Miért fontos a jó minőségű burkolás?

A burkolás nagyon fontos és elengedhetetlen lépése egy ház építésének, vagy éppen a felújításának. Ez ugyanis a praktikusság mellett hatalmas szerepet játszik az épület stílusának kialakítása során. A gondosan kiválasztott termékek rendkívül esztétikus megjelenést tudnak biztosítani bármilyen ház vagy lakás esetén.

Azonban természetesen az is fontos, hogy a burkolás jó minőségű anyagok használatával, és a megfelelő módszerekkel történjen meg. Így valóban tartóst hatást lehet elérni, ami akár hosszú évtizedekig kiváló minőségben, és sértetlenül képes a rendelkezésünkre állni.

A hatékony eredmények elérése érdekében mindenképpen érdemes profikra bízni az ezzel járó feladatokat. Az Érsek Kft. szakemberei a burkolás minden lépését hatalmas odafigyelés és szaktudás mellett végzik.

Hogyan történik a burkolás?

A burkolás megkezdése előtt teljes mértékben megtisztítjuk az adott felületet. Azonban még így is rengeteg por maradhat rajta, ennek megkötésére szolgál az alapozás. Ráadásul ez mélyen behatol a porózus felületbe, ezáltal megerősíti azt.

Ám a vizesedésnek kitett területek esetén csak rendkívül körültekintő módon lehet alkalmazni az alapozót, hiszen az csökkentheti a ragasztó tapadását.

A nem teljesen egyenes és sima felületek esetén nagyon nehéz szépen és hibátlanul dolgozni. Éppen ezért az egyik legfontosabb munkafolyamatot, a felület kiegyenlítést hatalmas odafigyelés mellett végezzük. Ezt a ragasztó két irányban történő lehúzása által biztosítjuk, egy hosszú lehúzó léc segítségével.

A burkolás során fokozottan ügyelünk a megfelelő víz szigetelésre. A kiömlött víz ugyanis akár a fugákon át is szivároghat, hatalmas kárt okozva. A fal átázása előbb-utóbb akár a szomszédos falfelületeken is megjelenhet. Ráadásul a különböző gomba telepek kialakulása is elkezdődhet. Ilyen esetben a javítás rendkívül hosszadalmas és költséges folyamat lehet. A maximális hatékonyság érdekében két komponensű víz szigetelést alkalmazunk.

A kiváló minőségű és esztétikus burkolás érdekében meghatározzuk a viszonyítási pontokat. Ezek adják meg ugyanis az alapvető támpontot a burkolat felhelyezése során. Ennek során nagy szerepet játszik a stílus, a szimmetria és a formák. Éppen ezért a burkolás megkezdése előtt minden esetben felmérjük a megrendelőink igényeit és kéréseit.

A burkoló lapok nagyságától, anyagától, és terhelésétől is függ, hogy milyen típusú ragasztót használunk. A kétoldali ragasztási technológiával azonban minden esetben tartós eredményeket érünk el. Ennek során a burkoló lap hátuljára és a burkolandó felületre is teszünk ragasztót.

Annak érdekében, hogy a burkolat akár szélsőséges időjárási viszonyok esetén is megállja a helyét, a fugázást is kiváló minőségű anyagokkal végezzük. A falak találkozásánál és a negatív éleknél érdemes a fugával azonos színű szilikont használni.

Bízza profi szakemberekre a burkolást!

Tapasztalt kollégáink a burkolás során a legjobb tudásuk szerint járnak el, és a lehető leghatékonyabb módszereket alkalmazzák. Kizárólag kiváló minőségű anyagokat használunk, valamint korszerű eszközöket alkalmazunk. Minden lépésre hatalmas figyelmet fordítunk a tartós és esztétikus hatás érdekében.

Ha szeretne igazán profi szakemberekben megbízni, lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink valamelyikén!

 

Hideg- melegburkolás cégünknél

egy alap szolgáltatás. A felújítással vagy építkezéssel foglalkozó vállalkozások elengedhetetlen szolgáltatása a hideg- melegburkolás. A legalapvetőbb felújítás során is találkozunk a burkolással. Az egyik legfontosabb belsőépítészeti része a lakóháznak vagy bármilyen ingatlant is veszünk alapul. Ha az enteriőrt tervezzük, mindenképpen nagy figyelmet kell fordítani a belső terek, fal és padló felületeinek gondos megválasztására. Egy belsőépítész nagyon is jól tudja, hogy milyen fontos a megfelelő belső burkolás egy ingatlan design tervezésekor. Nem mindegy, hogy milyen minőségű alapanyagokból van leburkolva az adott helység. Nagy szerepe van ilyenkor a gondos kivitelezésnek és az esztétikus illesztéseknek. Amikor a hidegburkolás előtt járunk, mindenképpen célszerű egyeztetni a belsőépítész kollégákkal a megfelelő belső hatás érdekében. Számos olyan esettel találkozhatunk, ahol ez a munkát egy összecsapták és egy éveken át tartó kellemetlen látványt eredményez. Nálunk csak és kizárólag a legszebb munkák kerülnek ki kollégáink kezéből.

 

Minőségi anyagok felhasználása

ugyanolyan fontos, mint a kivitelezés. Hiába szerzik be a legdrágább csempéket vagy padlólapokat, hogyha a kivitelezés egy összecsapott pocsék munka. Ha egyszer felkerült már elég nehezen javítható szépen és nagyon sok utólagos munkát vesz igénybe egy-egy hiba kijavítása. Ezért is célszerű olyan tapasztalt szakemberekre bízni ezt a kényes munkát, akik megfelelő háttértudás mellett a lehető legjobban meg tudják oldani a hidegburkolás kivitelezéseit. A minőség ugyan olyan fontos például egy csempe választásakor, mint annak az anyagnak, amivel rögzítjük. Cégünknél lehetőség van tanácsadásra így nem kell Önnek azzal foglalkoznia, hogy mivel fog a járólapja rögzülni. Kompletten vállalunk akár generál kivitelezéseket, így csak meg kell álmodni a belső tereket és mi azokat szépen kivitelezzük. Fontos szót ejteni a tartósság fogalmáról, hiszen a hideg- melegburkolás nem egy olyan munka, amit néhány évente el kell végezni. Célszerűen a tartósság és a biztonság érdekében a legkorszerűbb anyagokat és technikákat alkalmazzuk a munkáink során. Így nem kell attól aggódnia, hogy a néhány év múlva újra kell burkoltatni az ingatlanját. Ha cégünket választja, akkor biztos lehet benne, hogy az általunk végzett munkák akár több évtizedeken keresztül is az Ön szolgálatában lesz. A megfelelő karbantartás és tisztításnak köszönhetően pedig, olyan esztétikus élményt fogy nyújtani, mint amikor átadtuk Önnek a munkát.

 

A burkolás menete röviden

Először is az alapos takarítással és az adott felületek megfelelő megtisztításával kezdődik. Nem lehet egy koszos vagy poros felületre felvinni a megfelelő ragasztó vagy rögzítésre szolgáló anyagokat. Mindenképpen a lehető legtisztább felületeket kell elérni a hosszantartó tapadás érdekében. Ezért, ezeket hideg burkolás előtti munkákat mindenképpen egy impregnáló alapozással kezdjük így ezek az anyagok mélyen behatolnak az esetleges porózus felületekbe, melyek eltömítésével egy erősebb tartósabb felületet hoznak majd létre. Nagy figyelmet kell fordítani a vizes helységek körüli alapozásra, hiszen a páralecsapódások és a vízmozgások megnehezítik az alapozó felvitelét és a tapadást. Mindenképpen körültekintően kell végezni ezt a munkát, hiszen a hidegburkolás nem múlhat egy rossz alapozáson. Teljesen sík felületek szükségesek, amelyek elég nehezen kivitelezhetőek. Nekünk nem okoz ez problémát, hiszen szakembereink a komoly szaktudásuk és tapasztalatunknak köszönhetően egy profi gárdát képeznek. A megfelelő sík felületeket nagy odafigyeléssel végzik. Általában egy hosszabb lehúzó léc segítségével viszik fel a ragasztót úgy, hogy két irányban történik a lehúzása. Ennek a technikának köszönhetően a lehető legegyenletesebbek lesznek a fal és padlófelületek. Fontos figyelni a víz szigetelésére, ezért a munkálatok során magas figyelmet fordítunk rá. A víz terjedése sajnos pillanatok alatt olyan károkat tud okozni, hogy azt el sem tudjuk képzelni. Akár a kész fugákon keresztül is át tud szivárogni, mellyel komoly későbbi munkálatokat kell igénybe venni. Amennyiben nincsenek megfelelően szigetelve a felületek, akár a szomszédos falakra is átterjedhetnek a szivárgások. Figyelni kell nagyon a szigetelés kivitelezésekor, hiszen a víz okozta átnedvesedéstől megjelenhetnek a különböző penészfoltok és gombák. Az ilyen hibák elkerülése érdekében kétkomponensű szigetelést alkalmazunk, mely hosszútávú védelmet biztosít a hidegburkolás elvégzésekor. Majd a körültekintő alapozás után felhelyezzük a kívánt. burkolati elemeket.