Gipszkartonozás

A gipszkartonozás előnyei

A gipszkartonozás egy rendkívül praktikus megoldásnak bizonyul. Az esztétikus megjelenésnek köszönhetően ráadásul igazán elegáns és letisztult külsőt lehet kölcsönözni az épületnek. A gipszkartonozás segítségével gyorsan és könnyedén lehet válaszfalakat építeni és elrejteni a csővezetékeket.

Ezen kívül a rejtett világítások kialakítása és akár a tetőtér beépítése esetén is az előnyünkre válhat. De az álmennyezetek kivitelezése során is a gipszkartonozás a legjobb megoldás, hiszen ilyen esetben a mennyezet feletti tér könnyen hozzáférhető az esetleges későbbi javítás és karbantartás miatt.

Nagyon fontos, azonban hogy tapasztalt szakemberekre bízzuk az ezzel kapcsolatos feladatokat. Hiszen ahhoz, hogy a gipszkartonozás erős és tartós legyen, speciális módszerek alkalmazására és professzionális eszközök használatára is szükség van. Cégünk minden esetben kiváló minőségű szolgáltatást tud nyújtani.

Hogyan történik a gipszkartonozás?

A gipszkartonozás első lépéseként mindenképpen előkészítjük a vázat. Ez ugyanis elengedhetetlen a pontos és precíz munkavégzés érdekében. A kialakítás során minden alkalommal figyelembe vesszük az ügyfeleink kéréseit és igényeit, hiszen a célunk, hogy az Ön számára leginkább megfelelő eredményt érjük el.

A gipszkartonozás során a profilon lévő lyukak segítségével rögzítjük az elemeket az falhoz, a mennyezethez vagy éppen az aljzathoz. A közvetlenül az épülethez kapcsolódó részegységek esetén tömítőanyagot is használunk az érintkezési pontoknál. Ennek köszönhetően minden esetben tartós és hatékony megoldást tudunk nyújtani.

A végleges formát a merevítők felfogatásával érjük el, melyeket lemezcsavarokkal rögzítünk a már felszerelt fémprofilokhoz.

A gipszkarton lapok méretre szabása során fokozott mértékben ügyelünk a pontosságra, és a lapok megfelelő takarására. Az előoldalon vonalzó vagy fémprofil segítségével jelöljük a méretet, majd ezt követően vágjuk be a kartont.  A vágás mentén eltörjük a lapot, majd a hátoldalon is elvágjuk a kartont.

A nagyobb igénybevétel és az erősebb teherbírás érdekében akár több rétegű burkolatot is ki tudunk alakítani. A lapokat gipszkarton csavar segítségével rögzítjük. Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a lap ne szakadjon át, és ne sérüljön a rögzítés során.

A gipszkartonozás befejező lépéseként elvégezzük az élvédők felhelyezését, valamint a csavar fejek és a hézagok eltüntetését. Az élvédő síneket hézagkitöltő glettanyagot használva, spakli és glettvas segítségével felvisszük a szükséges helyekre és beágyazzuk, majd újra gletteljük. A száradást követően csiszoljuk a felületet, majd az Önök igényei szerint kifestjük azt.

Miért válasszon minket?

Az Érsek Kft. szakemberei hatalmas tapasztalattal rendelkeznek a gipszkartonozás terén is. Rendelkezünk azokkal a speciális eszközökkel és szerszámokkal, amelyek elengedhetetlenek a gyors és hatékony munka érdekében. Ügyfeleink kéréseit minden esetben figyelembe vesszük, hiszen számunkra az Önök elégedettsége a legfontosabb. Ha szeretné a gipszkartonozást profikra bízni, forduljon hozzánk bizalommal!

 

Ha felújításról beszélünk

akkor a gipszkartonozás az egyik legalapvetőbb és hasznos megoldása a belső terek fedésének és elválasztásának. A letisztult felületeknek és egybefüggő falak kiépítésével egy rendkívül esztétikus belső teret lehet létrehozni. Legyen szó egy lakóépület mennyezetéről vagy egy irodaház komplett belsőterének a gipszkartonozásáról nálunk mindenre van lehetőség. A gipszkarton táblák esztétikus elhelyezésének köszönhetően, gyakorlatilag a belső falakat tudjuk elmozdítani láthatatlanul. Előnye közé sorolható, ha például egy épület belső elektromos vagy hűtés-fűtés hálózatát szeretnénk elrejteni, kiváló megoldást jelent, ha gipszkarton falakkal fedjük. Rengeteg épületgépészeti és villamossági vezeték mehet a mennyezeten vagy az oldalfalakon, amit egy könnyűszerkezetes gipszkarton falakkal egyből el is tudunk takarni. Így nem szól bele a belső környezetbe az esetleges gépészet. Mindenképpen ajánlott a megfelelő távolság felülvizsgálata, hiszen könnyedén hozható létre olyan szerkezet, ahová a későbbiekben lehetőség van a fejlesztésre. Ha a világításról beszélünk, akkor az egyik legesztétikusabb megoldásról tudunk szót ejteni.

 

Ha fontos az esztétika

A gipszkarton álmennyezeteknek köszönhetően, lehetőség lesz a lámpatestek teljes mértékben való elrejtéséhez. Mindazonáltal, hogy egy praktikus megoldásról beszélünk, a gépészethez hasonlóan a lámpatestek is eltűnnek egy adott tértből. Ennek a megoldásnak köszönhetően a rejtett világítások és a technikai lámpák elrejtése megoldható. A rejtett világítótestek egy rendkívül modern és esztétikus megjelenést kölcsönöz egy belső térnek. A tetőtér beépítési munkálatoknál is komoly szerepe van a gipszkarton megoldásoknak. Láthatatlanul eltűntetni az esetleges falakon és mennyezeteken található hibákat és felületeket. Az irodákban elsősorban a mennyezti gipszkartonozás megoldásokat preferálják, hiszen a későbbi munkálatokhoz, egy könnyedén bontható vagy újra alakítható megoldást hordoz magában. Mindez nem sikerülhet, ha nem szakemberekre bízzuk ezeket a munkákat. Akik megfelelő tapasztalattal rendelkeznek és tudják mi a dolguk, ha nem minden terv szerint sikerül. gyakran találkozhatunk olyan összecsapott munkákkal melyek vállalhatatlanok és másik szerelőbrigádot kell alkalmazni, hogy kijavítsák a hibákat.

 

A gipszakronozásnak erősnek kell lennie

mindamellett, hogy a tartós végeredményt elérjük, az esztétika is egy fontos szempont. Az időtálló és megbízható kivitelezés érdekében, elengedhetetlen a szakszerű kivitelezés. Ehhez speciális módszereket kell alkalmazni, amelyek elengedhetetlenek a gipszkartonozás folyamatában. Elengedhetetlen továbbá a megfelelő célszerszámok megfelelő használata és a szaktudás, amivel ezeket az eszközöket alkalmazzuk. Nálunk minden erre a célra fellelhető szerszám a rendelkezésünkre áll. Nem létezik lehetetlen, ha a gipszkartonozásról beszélünk. Amennyiben egyedi elképzelései vannak, ne tartsa magában, vállalkozásunknál lehetőség van a különféle egyedi megoldások kivitelezésére is. Találkoztunk már számos olyan ötlettel, melyet elég nehézkesen lehet megoldani, de számunkra nem okozott akadályt. Szinte minden megoldást könnyedén véghez viszünk. Legyen szó egy komolyabb rejtett világítási rendszerről vagy egy bonyolult csőhálózat eltűntetéséről. Válasszon minket, ha giszkartonozás munkálatokra van szüksége és biztosíthatjuk, hogy cégünk minden tekintetben egy professzionális megoldást fog nyújtani az Ön számára.

 

A gipszkaronozás folyamatát tekintve

Az első és talán legfontosabb lépés a gipszkarton szerkezet vázának megtervezése. A precíz munkához elengedhetetlen a megfelelő tervezés mely a tervezőasztalon kezdődik. A pontos és hatékony vázszerkezet tervezése az egyik alappillére a gipszkarton szerkezetnek. A tervezés során figyelembe vesszük a vevőink igényeit és az alapján tökéletesítjük a rendszert. Ha a vázszerkezet optimálisan ki van szerelve, utána jöhetnek a kartonfalak rögzítései, amelyek a vázszerkezet profiljára kerülnek felrögzítésre csavarozással, a mennyezetre vagy oldalfalhoz. Vannak olyan megoldások is, amikor a részegységeket közvetlenül a falakra tudjuk illeszteni. Ebben az esetben a megfelelő szigetelés érdekében tömítőanyagokat is használunk, hogy a legmegfelelőbb megoldás legyen végeredményben. A kartonlapok mértre vágása során mindenképpen nagy figyelmet fordítunk a méretpontosságra, hiszen ez határozza meg a profi illesztéseket és az esetleges hézagok elkerülését. Amennyiben nagyobb teherbíró képességű falrendszerre van szükség, abban az esetben akár többrétegű burkolatot is meg tudunk valósítani. Ezeket a lapokat speciálisan erre a célra kifejlesztett gipszkartoncsavarokkal rögzítjük, a tartós és időtálló végeredmény érdekében. A munkálatok során kifejezetten nagy figyelmet fordítunk, hogy ne sérüljön meg lap. ha ezekkel megvagyunk akkor az utolsó lépésekként felhelyezük a különféle élvédőket és eltűntetjük a csavarfejek és hézagokat az erre a célra használatos hézagkitöltő glettanyagokkal. A száradás után pedig felcsiszoljuk és az Ön igényei alapján lefestjük a falakat.