Épületgépészet

Az épületgépészet fontossága

Az épületgépészet elsődleges és legfontosabb célja, hogy minden ingatlan rendelkezzen a különböző közműves és kényelmi szolgáltatásokkal. Ilyen például a fűtés, a víz, a megfelelő szellőztetés, vagy éppen a szennyvíz hatékony elvezetése. Ezek kivétel nélkül minden épülő ház esetén elengedhetetlenek, de egy esetleges felújítás vagy bővítés során sem szabad elfeledkezni róluk.

Az épületgépészet fő területei a fűtéstechnika, a vízszerelés és a csatornázás, az épületvillamosság, a szellőzés, és a klímatechnika. Ezek nem megfelelő, vagy nem rendeltetésszerűen történő működése rengeteg kellemetlenséget tud okozni. Ráadásul akár komoly veszélyt is jelenthet a tulajdonosok számára.

Ezen kívül az esetleges javítások általában jelentős mértékű plusz költséggel is járnak, és sok időt vesznek igénybe. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az épületgépészet minden területe tökéletes állapotban legyen minden típusú ingatlan esetén. Az Érsek Kft. ilyen téren is a partnereink rendelkezésére áll.

Az épületgépészet területei

Az épületgépészet egyik legfontosabb része a fűtéstechnika. Ennek feladata ugyanis nem más, mint hogy a hideg téli hónapokban is kellemes időjárást biztosítson a házban. Hatékonyságát akár az épület fekvése, a nyílászárók és a hőszigetelés is meghatározhatja. Cégünk szakemberei azonban minden esetben törekszenek a legoptimálisabb eredmények elérése.

A vízszerelés során kiépítjük a közművesített ivóvizes rendszert a különböző vizes blokkokban. Ilyen lehet például a konyha, a fürdőszoba, vagy a toalett. Az ivóvíz bevezetése két részből áll. Az első lépés során közművesítjük az építési telket, tehát egy vízóra aknát létesítünk, ahová behúzzuk a vizet az utcai vezetékből. Ezt követően innen továbbítjuk az épületbe is.

Az elektromos áram nélkül ma már senki sem tudná elképzelni az életét. De az épületvillamosság megfelelő kialakítása a többi közművesítés miatt is nagyon fontos. Hiszen a meleg vízhez, a fűtéshez, a szellőztetéshez, valamint a klímarendszer működtetéséhez is elektromosságra van szükség. De ide tartozik például a számítógépes hálózatok, vagy éppen a kábel televízióhoz kapcsolódó hálózatok elhúzása is.

Szintén fontos az épületgépészet során a gázszerelés is. Az otthoni gázellátás közművesített gázvezetékre való csatlakozással, vagy saját gáztartály létesítésével is megvalósítható. Azonban mindkét módszer esetén két részből áll a kivitelezés. Az első lépésként megtörténik a leállás a fővezetékről, a gázóráig. Majd ezután innen húzzuk be a lakásba, a falban és a padlózatban elrejtett csöveken keresztül a megfelelő leállásokig.

A megfelelő szellőzés megvalósítása elengedhetetlen a maximális kényelem érdekében. Ennek segítségével ugyanis folyamatosan friss levegő kerülhet a házba az ajtók és ablakok kinyitása nélkül, ráadásul a kellemetlen szagok is könnyedén kijuthatnak. A maximális kényelem érdekében ma már egyre többen alkalmaznak korszerű klíma berendezéseket is. Ezek által ugyanis akár a nyári időszakban is kellemes hőmérsékletet tudunk biztosítani az épületben.

Az épületgépészet szakértői

Cégünk immár hosszú évek óta nyújtja a teljes körű épületgépészet szolgáltatást. Minden esetben igyekszünk ügyfeleink igényeit teljesíteni, és a ránk bízott feladatokat gyorsan és hatékonyan elvégezni. Folyamatosan fejlődünk és bővítjük tudásunkat, így kizárólag a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzuk munkánk során. Keressen minket bizalommal!